Corona-nieuws

23 mei 2020

Gisteren heeft het overlegcomité beslist dat zomerkampen mogen doorgaan indien er aan een aantal voorwaarden wordt voldaan.

We bestuderen momenteel de impact van al deze voorwaarden en beperkingen op de korfbalweek die voorzien is van 10 tot 14 augustus.

Het bestuur zal, in nauw overleg met het organiserend team en alle monitoren, de komende weken beslissen of onze korfbalweek al dan niet op een veilige en verantwoorde manier georganiseerd kan worden.

14 mei 2020

Ondanks het feit dat de Nationale Veiligheidsraad gisteren beslist heeft om buitentrainingen in clubverband toe te laten, heeft het KCBJ-bestuur besloten om dit seizoen geen activiteiten meer te organiseren.

De beperkingen die opgelegd worden zijn zo verregaand dat het niet realistisch is om dit correct te organiseren voor de twee resterende weken van het seizoen.

Het bestuur, de sportcel en alle trainers focussen zich op de voorbereiding van volgend seizoen.

29 april 2020

De Nationale Veiligheidsraad heeft onlangs beslist om de meeste eerder genomen maatregelen te verlengen.

Aangezien ploegsporten al zeker tot en met 17 mei niet toegelaten zijn blijven alle KCBJ-activiteiten al zeker tot en met 17 mei afgeschaft.

Het bestuur en de sportcel blijven de hele situatie op de voet volgen en werken ondertussen volop aan de voorbereiding van volgend seizoen.

15 april 2020

De Nationale Veiligheidsraad heeft beslist om de eerder genomen maatregelen te verlengen met twee weken, dus tot en met 3 mei.

Alle KCBJ-activiteiten tot en met 3 mei zijn afgeschaft.

Ondertussen is ook de bekercompetitie geannuleerd. Deze wordt niet georganiseerd door de KBKB maar wel door 5 korfbalclubs.

Rijko heeft ook laten weten dat hun jaarlijkse aardbeien-tornooi op 21 mei niet zal doorgaan.

31 maart 2020

De KBKB heeft beslist om de veldcompetitie en de Beker van België 2019-2020 te annuleren. Er worden dus geen competitiewedstrijden meer gespeeld dit seizoen. Zie ook de officiële communicatie hieromtrent.

28 maart 2020

In de Nationale Veiligheidsraad van 27 maart is beslist de eerder genomen maatregelen te verlengen met twee weken, dus tot en met 19 april. Ze kunnen daarna nog twee weken worden verlengd, d.w.z. tot en met 3 mei.

Alle KCBJ-activiteiten tot en met 19 april zijn afgeschaft.

15 maart 2020

Alle KCBJ-activiteiten tot en met 3 april zijn afgeschaft. Het sportpark aan de Grote Baan is gesloten voor het publiek.

De paasontbijten die voorzien waren voor paaszaterdag 11 april worden afgeschaft. Mensen die reeds online besteld en betaald hebben, krijgen hun geld terugbetaald. Er worden geen voorverkopen meer georganiseerd.

De Algemene Vergadering die voorzien was voor zondag 29/3 wordt uitgesteld naar een nader te bepalen datum.

12 maart 2020

Uit voorzorg voor het coronavirus worden alle KCBJ-activiteiten tot en met 31 maart afgeschaft. Dit gebeurt op aanraden van de korfbalbond (KBKB) en Sport Vlaanderen.

Dit slaat zowel op alle sportieve activiteiten (trainingen en wedstrijden) als op niet-sportieve activiteiten (verkoop sportkledij 13/3, reglementenkwis 20/3, 1e voorverkoop paasontbijten 21/3).

De afgelastingen gelden al zeker tot 31 maart. De situatie wordt verder op de voet gevolgd.

Laat ons hopen dat we, door deze maatregelen te treffen, mee de uitbreiding van het coronavirus kunnen indijken.

Het KCBJ-bestuur.